MERA OM

BEHANDLINGARNA

Svensk klassisk massage

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

 

Muskulering

Muskeltöjningar med massage. Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Muskulering är en behandlingsform där terapeuten jobbar direkt på de muskler som är spända och hårda. 

Jag masserar och töjer ut musklerna med en speciell teknik.

 

Revolving - Fasciabehandling

En djupgående massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen.

 

Longering

Longering är en manuell metod som innebär massage av uttöjda muskler.
Under behandlingen förhåller sig patienten helt passiv. Den muskel eller muskelgrupp som skall behandlas placeras i ett sådant läge att den blir uttöjd. I det uttöjda läget masseras sedan muskeln och huden däröver med Särskilda glidande och töjande rörelser. Behandlingen stimulerar bl.a. blodcirkulationen. Longering uppges vara en lämplig behandlingsmetod för stela och förkortade muskler.

 

Massagesterapeutisk behandling

Massageterapeuten använder en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker; massage, muskulering/avancerad muskulering, strain- and counterstrain, fasciabehandling.

Det gemensamma syftet med dessa behandlingsmetoder och tekniker är att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen är helt anpassad till patientens besvär och kan därför variera kraftigt från patient till patient.

Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem

som t ex onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk m m.

 

Strain-and counterstrain/Avslappnande led- & muskelbehanding (SCS)

Via speciella ömmande punkter lokaliseras spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet. Terapeuten lägger patientens muskler i ett avslappnat läge utan att använda massage. Syftet är att avhjälpa obehag och smärta i muskler och leder.

 

Koppning
Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakuum används för att lyfta upp hud och bindväv. Denna metod har använts inom kinesisk medicin i cirka 4000 år.
Genom att använda koppning skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Dessutom minskar smärtor och spänningar i muskulaturen. Möjligt är också att slaggprodukter frisätts och kan utsöndras lättare. Man använder också metoden i västlig alternativ medicin för att reducera celluliter.


Koppning används med fördel mot

* Celluliter och bristningar

* Smärta och värk

* Svullna och stickande ben

* Muskelspänningar

* Öka blodcirkulationen


Hur koppar jag själv?
Du trycker enkelt ihop dina koppor mot huden och  ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.

Koppning kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan vara lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall ej sitta på samma punkt mer än 15-20 minuter, i ansiktet endast några sekunder på samma punkt.
 

Kopporna rengöres väl efter varje behandling. 
 
Vid behandling med koppning ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man tar ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

När ska jag undvika koppning?
Undvik koppning om du lider av hjärtproblem, högt blodtryck, är diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel.

Ansiktskoppning:

https://youtu.be/_gMtF47Dyd0

 

 

 

Copyright © 2017 Kroppstonus. Alla rättigheter reserverade. All rights reserved.